Fietsen en wandelen tijdens Nijmeegse Beweegchallenge

Van onze redactie
14 oktober 2020
Bijna 1000 medewerkers van 16 Nijmeegse organisaties doen mee aan de Beweegchallenge die vandaag gestart is. De challenge duurt tot en met 10 november. Het doel is om zoveel mogelijk te wandelen en fietsen. Niet alleen omdat het leuk, gezond en goedkoop is, maar ook om deze organisaties te helpen bereikbaar te blijven.
De Beweegchallenge is een initiatief van onder andere Slim & Schoon Onderweg, in samenwerking met Wij Zijn Groen, Gezond & In Beweging Nijmegen. Aan de Beweegchallenge doen onder andere mee: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Gemeente Nijmegen, Gloedcommunicatie, HAN, Karakter, Radboudumc, Radboud Universiteit, Talis en Woonwaarts.

Thuiswerken

De wandel- en fietskilometers die medewerkers gaan afleggen voor deze wedstrijd, mogen zowel voor het woon-werkverkeer als recreatief gemaakt worden. Zo kunnen ook werknemers die vanwege COVID-19 thuiswerken meedoen aan deze challenge. Want ook met thuiswerken is het uiteraard belangrijk om genoeg in beweging te blijven. Als beloning voor het vele bewegen, doneren de 16 werkgevers een flink bedrag aan een aantal Nijmeegse goede doelen. De organisatie die relatief de meeste kilometers beweegt, wint een geldprijs om uit te geven aan een goed doel naar eigen keuze. Een overzicht van alle deelnemende organisaties en meer informatie is te vinden op de website van Beweegchallenge Nijmegen.

Wekelijkse update

Om de gemaakte fiets- en wandelkilometers bij te kunnen houden, maken de deelnemers gebruik van de app Go Velo. De challenge duurt 4 weken; wekelijks worden de deelnemers op de hoogte gebracht of ze op schema liggen het streefdoel te halen. En wekelijks worden ze gemotiveerd om nog net even iets meer te wandelen en/of fietsen. Daarnaast worden de deelnemers geïnformeerd welke organisaties naar verhouding de meeste wandel- en fietskilometers hebben gemaakt.

 


Dit bericht delen:

Advertenties