Deel(je)keuken coronaproof op Groene Vrijdag

Van onze redactie
12 oktober 2020
Voor de derde maal op rij wordt door de gemeente Nijmegen Groene Vrijdag georganiseerd, een dag waarop Nijmegen groener en mooier wordt gemaakt. Groene Vrijdag vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 november.
Deze derde editie is deels online en richt zich vooral op sociale duurzaamheid: het delen van voedsel. Dus niet alleen duurzame, lokale producten, maar ook lokale organisaties en bedrijven die ze verwerken en delen met speciale doelgroepen. Samen aan de slag: deel(je)keuken coronaproof!

Tijdens de gebruikelijke plantacties, afval opruimen en regenpijpen afkoppelen worden de handen weer flink uit de mouwen gestoken, maar dit keer uitsluitend in kleine groepjes en in eigen kring. Dit jaar ligt de nadruk meer op sociale duurzaamheid en het delen van voedsel. Bedrijven, instellingen en organisaties stellen een deel van hun oogst of keuken beschikbaar voor de bereiding van soep. Deze speciale Groene Vrijdagsoep gaat naar de Voedselbank en het recept wordt gedeeld.

Online is er ook van alles te beleven. Zo zijn er workshops, vragenuurtjes en filmpjes. Ook kunnen Nijmegenaren in het weekend van Groene Vrijdag gratis kijken naar de film 2040 Join the Regeneration over klimaatoplossingen. Dat kan thuis op de bank of op een groot scherm in LUX Nijmegen.

Groene Vrijdag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital-jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente en inwoners. Het programma is nog volop in ontwikkeling en de laatste stand van zaken vind je op de website van Groene Vrijdag.

 


Dit bericht delen:

Advertenties