Neerbosschebrug afgesloten na vondst mogelijk explosief

Lars Schwachöfer
11 oktober 2020
De politie zette vanmiddag omstreeks 12.00 uur de Neerbosschebrug af nadat een explosief werd aangetroffen. Verkeer werd omgeleid
Voorbijgangers vonden onder het viaduct aan het Kees Pellenaarspad een jerrycan waarop spuitbussen en vuurwerk geplakt zaten onder de Neerbosschebrug en alarmeerden de hulpdiensten. Een explosievenverkenner van de politie deed het eerste onderzoek. Meerdere hulpdiensten en de Explosieven Opruimingsdienst zijn onderweg. De politie zette de Neerbosschebrug tussen het Gaziantepplein en de IJpenbroekweg af voor al het verkeer. Hierdoor ontstaan flinke files in de omgeving.

Alle schepen op het Maas-Waalkanaal zijn stilgelegd door Rijkswaterstaat en worden op afstand van de brug gehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is ter plaatse en deed onderzoek naar het explosief. De Forensische Opsporing van de politie verricht sporenonderzoek. De jerrycan, gevuld met brandbare vloeistof en daarop geplakte spuitbussen en zwaar vuurwerk, zijn veiliggesteld door de EODD en in beslag genomen voor sporenonderzoek. Het explosief was aangestoken, maar niet ontploft. Omstreeks 15.30 uur werden de brug en het Maas-Waalkanaal weer vrijgegeven voor verkeer.

Omwonenden hoorden afgelopen nacht omstreeks twee uur twee harde knallen. Of dit afkomstig was van explosieven onder de brug, is onbekend. Vermoedelijk is het explosief achtergelaten omdat het niet ontploft is. Mensen die meer weten over de makers van het aangetroffen explosief, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties