Achtervolging uit Arnhem eindigt in Rivierstraat

Van onze redactie
10 oktober 2020
Vanavond vond omstreeks 22.00 uur een achtervolging plaats. De achtervolging startte in Arnhem en eindigde in de Rivierstraat in het Waterkwartier.
Afgelopen nacht vond een inbraak in een bedrijf aan de Velperweg in Arnhem plaats. Daarbij werden onder andere sleutels van een bus meegenomen. Vanavond werd met die sleutels de bedrijfsbus gestolen. Agenten zagen het voertuig rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en ging ervandoor. Meerdere politiewagens sloten aan bij de achtervolging richting Nijmegen. Ook de Nijmeegse politie werd gealarmeerd om het voertuig tegen te houden als deze in Nijmegen aankwam.

De bestuurder kon Nijmegen inrijden en reed de Rivierstraat in tot hij ter hoogte van Het Zwin, waar de weg versmald is voor fietsverkeer, niet meer verder kon rijden. De bestuurder en een bijrijder stapten het busje uit en renden weg. Na een korte achtervolging te voet konden beide verdachten aangehouden worden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De bedrijfsbus is in beslag genomen voor onderzoek en zal later teruggaan naar de eigenaar.

Getuigen en slachtoffers gezocht

Tijdens de achtervolging veroorzaakte de bestuurder meerdere aanrijdingen. Een aantal keer kon een aanrijding door andere weggebruikers voorkomen worden. De politie komt graag in contact met getuigen van de gevaarlijke situaties die ontstonden tijdens de achtervolging. Ook komt de politie graag in contact met slachtoffers van de aanrijdingen. Agenten hebben nog niet al deze slachtoffers gesproken. Contact opnemen kan telefonisch via 0900-8844 of via de Facebookpagina van de politie Arnhem.

Dit bericht delen:

Advertenties