Automobilist zonder rijbewijs aangehouden na korte achtervolging

Van onze redactie Lars Schwachöfer Donderdag 08 Oktober 2020
De politie hield gisteravond een automobilist aan na een korte achtervolging. De man reed onder invloed van softdrugs en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Agenten wilden een auto controleren en gaven de automobilist een stopteken op de Parkweg. Tijdens de staandehouding gaf de automobilist aan dat hij geen rijbewijs en identiteitsbewijs bij zich had. De man stapte uit het voertuig en ging er te voet vandoor. Agenten zetten de achtervolging in en konden de man nabij het Joris Ivensplein op de Veemarkt aanhouden. Hij werd naar het politiebureau op de Stieltjesstraat vervoerd.

Op het politiebureau bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard te zijn. Een speekseltest gaf aan dat er in het speeksel van de man THC werd aangetroffen. Een GGD arts nam bloed bij de man af. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De kentekenplaten van de auto voldeden niet aan de gestelde eisen. De man kreeg meerdere processen-verbaal.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.