Eigen 'bieb' voor basisschool De Boomgaard in Lent

Van onze redactie
2 oktober 2020
Basisschool De Boomgaard in Lent opende deze week een eigen Bibliotheek op school. Door een tijdmachine betraden de leerlingen hun nieuwe bieb. Samen met de Bibliotheek Gelderland Zuid gaat de school zich inzetten om leesplezier onder leerlingen te vergroten.

Basisschool De Boomgaard is dit schooljaar gestart met 23 leerlingen. De school staat in de nieuwe wijk Woenderskamp en wil op termijn groeien naar zo’n 500 leerlingen.

Tijdmachine

De leerlingen kropen ’s ochtends door een tijdmachine naar hun nieuwe schoolbibliotheek. Educatiemedewerker Petra Mackenbach van de Bibliotheek Gelderland Zuid las een toepasselijk gedicht van Koos Meinderts voor: ‘In de bieb staan tijdmachines in de vorm van een boek. Stap maar in, begin te lezen en je bent voorlopig zoek.’ Het thema ‘terug in de tijd’ staat ook centraal tijdens de Kinderboekenweek, die nog duurt tot en met 11 oktober.

Kinderboekenweek

Kasten vol met gloednieuwe jeugdboeken staan klaar om te worden gelezen. In de schoolbibliotheek is speciale uitleenapparatuur aanwezig waarmee de leerlingen de boeken kunnen lenen. Dit zijn jeugdboeken uit de collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ouders zijn op gezette tijden aanwezig in de bibliotheek om vragen te beantwoorden en leerlingen te helpen met de uitleen. De opening van de bieb valt niet voor niks precies in de Kinderboekenweek: een mooie aanleiding om meteen lekker te gaan lezen.


Dit bericht delen:

Advertenties