GGD neemt nieuwe coronateststraat bij CWZ in gebruik

Van onze redactie
28 september 2020
GGD Gelderland-Zuid krijgt vanaf deze week de beschikking over nieuwe testlocaties. De komende tijd worden twee nieuwe teststraten geopend. De GGD is hiermee voorbereid om straks meer coronatesten uit te kunnen voeren.

De GGD neemt aankomende woensdag 30 september een nieuwe teststraat bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in gebruik. De teststraat bij de GGD aan de Groenewoudseweg wordt tijdelijk gesloten. Er wordt daar gewerkt aan een nieuwe teststraat. Ook worden er kantoorruimtes geplaatst voor het werk aan de coronabestrijding. Vanaf half oktober zijn er twee teststraten in Nijmegen met elk vier testruimtes. Daar kunnen dan, bij voldoende laboratoriumcapaciteit, ongeveer 1200 coronatesten per dag afgenomen worden. In Tiel verhuist 1 testruimte vanaf de GGD aan de Kersenboogerd naar het terrein van het Ziekenhuis Rivierenland. Daar is een nieuwe teststraat met 4 testruimtes geplaatst.

Verdere uitbreidingsplannen

De uitbreidingen van de corona-teststraten in Nijmegen en Tiel betekent dat de GGD klaar is om meer te kunnen testen in regio Gelderland-Zuid. Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid: 'We bedanken Ziekenhuis Rivierenland en het CWZ voor hun inzet om deze teststraten mogelijk te maken, dat waarderen we enorm in deze tijd.' De GGD wil graag nog een extra testlocatie in de regio, vooral in het westelijk deel van Rivierenland. Naar geschikte locaties wordt momenteel gezocht.


Dit bericht delen:

Advertenties