Nieuwe accommodatie rugbyclub The Wasps officieel geopend

Frank van Raaij
26 september 2020
Met een onvervalste 'try' door burgemeester Bruls voor een op anderhalve meter onderlinge afstand volgepakte tribune, werd de nieuwe accommodatie van rugbyclub The Wasps op sportpark De Biezen in het Waterkwartier gisteren officieel geopend. 
Dat de burgervader zich de moeite had getroost de openingshandeling te verrichten mag best wel bijzonder genoemd worden. De agenda van de burgemeester wordt momenteel grotendeels beheerst door de coronacrisis en zijn rol als voorzitter van het Veiligheidsberaad, maar voor de opening van The Wasps wist hij tussen alle mediaverplichtingen door toch nog ruimte in zijn agenda te creëren.

De burgemeester roemde in zijn toespraak de bijzondere sfeer, kameraadschap en discipline die zo kenmerkend zijn voor de rugbysport. Dat bleek wel toen een aantal studenten (rugbyers) uit volle borst een lied ten gehore wilde brengen; slechts een subtiele opmerking van bestuurslid Leo Preusting was voldoende om de heren op andere gedachten te brengen en het openingsfeest coronaproof te vieren.

De rugbyvereniging is in haar nopjes met de nieuwe accommodatie, alles waar een sportclub van droomt is te vinden op het nieuwe complex. Schitterende velden, ruime parkeergelegenheid, centraal gelegen, sfeervol aangeklede bar voorzien van alle moderne snufjes én Guinness bier op de tap, fitnessruimte, bestuurslounge en niet te vergeten een ruime overdekte staantribune voorzien van vaste markeringen op anderhalve meter afstand.

Doedelzakspelers en de Mini’s van de Under12 maakten het feestje compleet, de poorten op het voormalige terrein van de Blauwe Jungskes (voetbalvereniging SCH) zijn weer geopend.

Kijk hier voor een uitgebreide fotoreportage op onze Facebookpagina. 

Dit bericht delen:

Advertenties