Kleine Nijmeegse helden gezocht

Van onze redactie
27 september 2020
Welke kleine Nijmeegse held komt in aanmerking voor een lintje? Het Kinderlintje is een speciale, officiële onderscheiding voor een kind tussen de 4 en 12 jaar dat iets bijzonders heeft gedaan. Denk aan het winnen van een prestigieuze sportprijs, het inzamelen van geld voor een goed doel, of het opruimen van de wijk. Op woensdag 18 november reikt burgmeester Bruls de lintjes weer uit.
Nijmeegse helden zijn er in alle soorten en maten. De Zilveren Waalbrugspeld is daar voor volwassenen die zich lange tijd op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Nijmeegse samenleving. Maar Nijmegen is ook trots op haar jongste inwoners, die niet direct in de schijnwerpers staan, maar zich wél op een bijzondere manier inzetten voor anderen en voor de stad. Zij verdienen natuurlijk ook een lintje, en daarom verrast burgemeester Bruls al sinds 2006 jonge helden met een Kinderlintje.

Kent u een kleine superheld? Bijvoorbeeld uw buurjongen, zusje, neefje of kleinkind? Geef hem of haar dan op voor een Kinderlintje. U kunt een kind aanmelden tot 1 november. Op woensdag 18 november reikt burgemeester Bruls de lintjes uit. De uitreiking hangt direct samen met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.

 


Dit bericht delen:

Advertenties