Van der Brugghenstraat afgesloten na brandmelding

Lars Schwachöfer
25 september 2020
Gisteravond werd de brandweer omstreeks 23.30 uur gealarmeerd voor een mogelijke brand in een winkel in de van der Brugghenstraat. De straat was langere tijd afgesloten.
Een medewerker van de winkel wilde afsluiten, toen hij een branderige geur rook. Hij zag rook in de kelder hangen en alarmeerde de brandweer. Hij spoot een handblusser leeg in de kelder en ging naar buiten. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie sloot de straat af voor verkeer.

In de kelder troffen brandweerlieden geen brand aan. Wel hing de kelder vol rook. De brandweer stelde een onderzoek in naar de herkomst van de rook. Hiervoor werd ook in kelders van andere panden in de straat gekeken. Er werd geen duidelijke oorzaak van de rook gevonden. Vermoedelijk is de rook afkomstig van een sigarettenpeuk en dorre bladeren in een ventilatierooster voor het pand. Van hieruit is de rook vermoedelijk de kelder ingetrokken.

De brandweer ventileerde de kelder met een overdrukventilator. Enkele goederen in de kelder liepen lichte schade op door de handblusser. Omstreeks half 1 werd de straat weer vrijgegeven voor verkeer.


 

Dit bericht delen:

Advertenties