Gemeente en politie ontruimen growshop in Klimopstraat

Van onze redactie
24 september 2020
Tijdens een gezamenlijke actie van de gemeente en de politie werd gistermiddag in de Klimopstraat een growshop aangetroffen. De growshop is ontruimd.
In de gezamenlijke aanpak van ondermijning worden regelmatig hennepkwekerijen en/of growshops door politie en gemeenten aangetroffen en ontmanteld. De productie en handel in hennep is een zwaar ondermijnende activiteit. Het verkopen van middelen die het opzetten en in werking brengen van een kwekerij mogelijk maken, zoals een growshop doet, wordt dus ook door politie, gemeente en justitie aangepakt.

De Nijmeegse eigenaar van het pand was gistermiddag aanwezig toen medewerkers van de gemeente en agenten binnenkwamen. Hij zal door de politie worden verhoord. In het pand werden goederen aangetroffen waarmee een hennepkwekerij begonnen kan worden. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. De burgemeester zal op basis van de definitieve rapportage van de politie besluiten of een sluitingsmaatregel nodig is.
 
Burgemeester Bruls: 'Met deze actie laten wij zien dat we de strijd tegen drugs prioriteit blijven geven. Vaak gaat de handel in drugs gepaard met ondermijnende activiteiten. Wij willen dat in Nijmegen een halt toeroepen. Deze actie is een belangrijk signaal dat we zulke activiteiten niet tolereren in onze wijken.'

Dit bericht delen:

Advertenties