Burgemeester sluit woning in Lingestraat

Van onze redactie
24 september 2020
Op last van burgemeester Bruls is een woning aan de Lingestraat te Nijmegen met onmiddellijke ingang voor drie maanden gesloten. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er vanuit het pand langdurig in drugs gehandeld werd.
Twee weken geleden werd de bewoner aangehouden door de politie. Vanwege gevaar voor voortzetten van de drugshandel en het daarbij horende gevaar voor de openbare orde heeft de burgemeester het pand gesloten. De eerste twee weken geldt een uitzondering voor de partner en het minderjarige kind van de verdachte; zij mogen in die tijd als enige nog in het huis aanwezig zijn.
 
Burgemeester Bruls: 'Uit mijn informatie blijkt dat vanuit het huis al langere tijd gehandeld werd in drugs. Dit leverde voor de buurt een onveilige situatie op en de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving kwamen hierdoor in gevaar. Slechte voorbeelden voor jongeren willen we niet. Om de aanloop naar dit pand te verstoren en in het belang van de openbare orde en veiligheid heb ik dit pand nu gesloten. Drugshandel staan we in Nijmegen niet toe.'

Dit bericht delen:

Advertenties