Twee gewonden na botsing op Wijchenseweg

Lars Schwachöfer
23 september 2020
Vanmiddag vond omstreeks 12.30 uur een ongeval plaats op de Wijchenseweg. Een fietser en brommerrijder kwamen met elkaar in botsing.
Een fietser en een brommerrijder reden beiden op het fietspad aan de Wijchenseweg richting het Takenhofplein. De brommerrijder haalde de fietser ter hoogte van de McDonalds in, toen de fietser plots naar links bewoog. De twee botsten en kwamen beiden ten val. Beiden raakten gewond aan het hoofd. De politie was snel ter plaatse en zette het fiets- en voetpad in beide richtingen af. Een toevallig passerende ambulance draaide om.

Ambulancepersoneel ontfemde zich over de fietser, die op de grond bleef liggen. Hij was aanspreekbaar en is met een flinke hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brommerrijder raakte gewond in zijn gezicht en liep een hersenschudding op, maar hoefde niet met de ambulance mee. Zijn vader heeft hem opgehaald om naar de huisartsenpost te brengen.

Personeel van de McDonalds hielp met het reinigen van het wegdek. De brommer is door een vriend van de jongen opgehaald. De fiets is meegenomen door de politie. Omstreeks 13.30 uur werden het fiets- en voetpad vrijgegeven.

Dit bericht delen:

Advertenties