Voordracht Nijmegenaar van het jaar geopend

Van onze redactie
21 september 2020
De gemeente Nijmegen heeft de voordracht geopend voor de Nijmegenaar van het jaar 2020. Nijmegenaar van het jaar is een onderscheiding voor een Nijmegenaar die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Voorgedragen kandidaten moeten woonachtig zijn in Nijmegen en op het moment van uitreiking minimaal 18 jaar oud zijn. Tot en met donderdag 29 oktober kunnen kandidaten worden voorgedragen.

In 2008 introduceerde burgemeester Thom de Graaf de verkiezing ‘Nijmegenaar van het Jaar’. Met de prijs wilde hij Nijmegenaren eren die een bijzondere prestatie met uitstraling voor de hele stad hadden neergezet. Bijvoorbeeld een belangrijke prijs gewonnen, een bijzondere sportieve of wetenschappelijke prestatie neergezet, opmerkelijke maatschappelijke verdiensten gehad, iemand met gevaar voor eigen leven gered of een project gestart waar veel mensen van profiteren.

Tot en met donderdag 29 oktober kunnen kandidaten digitaal worden voorgedragen via de gemeentelijke website onderscheidingen. Na sluiting van de voordracht kiest een stadsbrede publieksjury uit alle genomineerden 5 kandidaten. Deze worden voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4.000 Nijmegenaren. Zij kiezen de uiteindelijke winnaar.

Burgemeester Bruls maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 4 januari 2021 bekend wie de Nijmegenaar van het Jaar 2020 is.


Dit bericht delen:

Advertenties