Rommelmarkt 'Hazenmarkt' viert 1e lustrum

Van onze redactie
18 september 2020
Zondag 11 oktober vindt op het terrein van de Stichting Hubert aan de St. Hubertusstraat, de eerste lustrumeditie plaats van rommelmarkt Hazenmarkt. Op deze bijzondere locatie kun je van 13.00 tot 17.00 uur naar hartenlust komen grasduinen in alle koopwaar en genieten van heerlijke hapjes en drankjes in het Hubert café.

Vijf jaar geleden namen buurtbewoonsters Steffie, Veronique en Yvonne, het initiatief om een rommelmarkt te houden op het grasveldje op de Steenbokstraat. Tijdens een ‘aanval van opruimwoede’ besloten de vriendinnen dat het tijd werd voor een grote en grondige schoonmaak en alle overtollige spullen weg te doen. En wat is er dan leuker dan dat samen te doen met je eigen familie, vrienden en bekenden. De eerste Hazenmarkt was een feit.

De kleine en intieme rommelmarkt bleek een schot in de roos én een blijvertje. Inmiddels is de Hazenmarkt uit haar jasje gegroeid en werd het tijd voor een nieuwe en ruimere locatie. Een nieuwe thuishaven werd gevonden bij Stichting Hubert, een culturele broed- en ontmoetingsplaats aan de St. Hubertusstraat, midden in de wijk Hazenkamp.

De Hazenmarkt kenmerkt zich door een gevarieerd aanbod aan mooie gebruikte spullen. Bijzondere schaaltjes, unieke elpees, vintage kleding, het is er allemaal. Ook volop speelgoed en kleding voor kinderen, altijd handig om alvast je slag te slaan voordat de Sint weer in het land komt.

Iedereen is van harte welkom maar de kenmerkende intimiteit van de Hazenmarkt is dit jaar vanwege de coronavoorschriften toch echt beperkt tot anderhalve meter.


Dit bericht delen:

Advertenties