'Verhalen van vroeger' tijdens Kinderboekenweek

Van onze redactie
16 september 2020
En wat gebeurde er toen? Een vraag die kinderen vaak stellen. Tijdens de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 11 oktober kunnen ze de antwoorden ontdekken. De hele Kinderboekenweek staan in de bibliotheek verhalen van vroeger centraal.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid versierd met slingers. De BiebBoys hebben vlaggetjes gemaakt met leuke boeken over vroeger. Kinderen die ook een leuke boekentip hebben, kunnen hun eigen tip ertussen hangen. Zo maakt de bieb er een echt boekenfeest van! Voor kleine en grote speurneuzen is er de escaperoom in Bibliotheek De Mariënburg, waar gezinnen het mysterie van het verdwenen Gouden Zegel moeten zien op te lossen. Via de app ‘Mons en Mari op expeditie’ kunnen kinderen ontdekken wat deze twee belhamels vroeger hebben uitgehaald op het Mariënburgplein. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Kinderboeken Carrousel

Op verschillende plekken kunnen kinderen ook een ritje maken in de Kinderboeken Carrousel. In kleine groepjes volgen ze een uitgestippelde route langs allerlei activiteiten: een creatieve workshop, een verhalenverteller en een Kinderboekenquiz.

De Kinderboeken Carrousel draait rondjes in Bibliotheek De Klif – Oosterhout (30 september), Lindenberg Aldenhof (4 oktober), Bibliotheek Hatert (6 oktober) en De Broederij in Lindenholt (11 oktober). In Bibliotheek Hatert is er een speciaal programma voor peuters en kleuters (3+). Bibliotheekleden betalen € 6,50 voor een kaartje, overige bezoekers € 7,50.

Meer informatie op de site van de Nijmeegse Kinderboekenweek.


Dit bericht delen:

Advertenties