Inschrijving Zevenheuvelenloop geopend

Van onze redactie
15 september 2020
Vandaag is de inschrijving voor de Zevenheuvelenloop geopend. De organisatie heeft een gedetailleerd plan ontwikkeld voor een veilige editie. Dit plan is uitvoerig besproken met de betreffende gemeenten en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Op basis daarvan is besloten de vergunning aan te vragen. De organisatie heeft er vertrouwen in dat het vergunningsproces succesvol kan worden afgerond.
Om een veilige en verantwoorde editie te kunnen organiseren is een aantal aanpassingen nodig. Op zondag starten de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop vanaf 09.00 uur tot 14.30 uur. De deelnemers aan de Zevenheuvelennacht op zaterdag starten tussen 17.30 uur en 20.15 uur. In dit tijdsbestek zijn er meerdere startwaves met maximaal 1900 deelnemers per wave.

1,5 meter afstand

Een startwave wordt opgedeeld in startvakken van maximaal 500 deelnemers. De deelnemers staan in deze startvakken op 1,5 meter afstand van elkaar. Door deze maatregelen finishen er maximaal zeventig deelnemers per minuut. Hierdoor kunnen lopers ook na de finish veilige afstand houden van elkaar.

Beperken contactmomenten

Aan de deelnemers wordt gevraagd in sportkleding naar Nijmegen te komen omdat er geen omkleedaccommodaties zijn. Verder heeft de organisatie maatregelen genomen om contactmomenten tot een minimum te beperken. Er zijn daarom onderweg geen drankposten en is er geen Expo en geen T-shirt uitgifte. Door de spreiding in de tijd van het evenement en de te nemen maatregelen voor een veilige editie ziet de organisatie geen ruimte meer om op een veilige manier de Mini Zevenheuvelenloop te organiseren.

Beperkt aantal startplekken

Er zijn 15.000 startplekken voor de 15 km lange Zevenheuvelenloop op zondag 15 november en 7.000 voor de Zevenheuvelennacht op zaterdag 14 november.

Inschrijven is mogelijk via de website van de Zevenheuvelenloop.

 


Dit bericht delen:

Advertenties