Kom in beweging voor Matchis

Van onze redactie
15 september 2020
Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel sportieve evenementen dit jaar niet doorgaan. Zo ook de verschillende sponsorevenementen die gepland stonden. Daarom organiseert Stichting Matchis op zaterdag 26 september In beweging voor Matchis. Een sportief sponsorevenement dat je volledig zelf kunt invullen.
Er zijn nu bijna 20 acties aangemaakt. Fietsen, hardlopen, zwemmen, skaten, het kan allemaal. Ieder in zijn eigen omgeving, met anderhalve meter afstand. Elke deelnemer heeft een bijzondere motivatie om mee te doen.

In beweging komen helpt

Deze actie helpt op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld maar ook doordat de deelnemers met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hiermee wordt stamceldonatie op de kaart gezet. Meedoen aan de actie is heel makkelijk: via de actiepagina Sterk voor Matchis maak je een persoonlijke actiepagina aan.

Over Matchis

Ieder jaar krijgen ± 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor een deel van deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. De stamcellen bestaan namelijk uit ontelbare kleine unieke puzzelstukjes en die moeten tussen donor en patiënt zo nauwkeurig mogelijk passen. Voor die perfecte match zijn er veel geregistreerde donoren nodig. Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden. Daarnaast verzorgt Matchis de match tussen donor en patiënt en begeleidt donoren tijdens het hele proces van stamceldonatie.

Wil jij de deelnemers steunen of meedoen, meld je dan aan via Sterk voor Matchis of neem contact op met Margot van den Akker via margot.vandenakker@matchis.nl of bel met 06-11608254.

 


Dit bericht delen:

Advertenties