Volop sporten tijdens Nationale Sportweek

Van onze redactie
14 september 2020
Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september is het Nationale Sportweek. Door de hele stad worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd, waaronder clinics, open trainingen en wandelgroepjes.

Tijdens de Nationale Sportweek kan iedereen meedoen met een activiteit in zijn of haar stadsdeel. Naast de sportieve activiteiten is er ook een webinar over sport en voeding. Er wordt onder andere besproken hoe een sportvereniging stappen kan zetten richting een gezonde(re) kantine. Ook staan er op verschillende tijdstippen buurtsportcoaches in de wijken klaar om vragen te beantwoorden over sport en bewegen. Zo helpen ze Nijmegenaren om bijvoorbeeld een sport te kiezen die bij ze past.

KWIEK-route in Nijmegen-Oost

In de Professorenbuurt in Nijmegen-Oost heeft de gemeente Nijmegen samen met het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) een Kwiek beweegroute aangelegd. Buurtbewoners kunnen deze route lopen en allerlei oefeningen doen, bijvoorbeeld voor soepelheid, kracht, balans en coördinatie. De route wordt feestelijk geopend met koffie en gebak bij het OBG. Daarna wordt in verschillende groepen de nieuwe route verkend. 

Walking Hockey

Walking Hockey is speciaal voor 55-plussers. Het is een variant op het bekende spel, maar dan wandelend op een klein veld. Iedereen kan meedoen, ook zonder hockeyervaring. Vanaf 22 september is er elke dinsdagmiddag Walking Hockey onder begeleiding van een trainer. De kick-off start om 12.00 uur op de velden van hockeyclub NMHC met een kennismaking met het spel. Daarna is er een lunch en wordt er uiteraard getraind.

De 10@10-challenge met Rico Verhoeven

Zoveel mogelijk basisschoolleerlingen in Nijmegen doen mee aan de 10@10-challenge. Allerlei topsporters, waaronder Rico Verhoeven en Yara van Kerkhof, geven een online work-out van 10 minuten voor kinderen. Vanuit basisschool de Meiboom organiseert de gemeente Nijmegen een livestream die alle Nijmeegse basisscholen met elkaar verbindt. Wethouder Bert Velthuis is ook aanwezig, onder andere om het eerste Sjors Sportief boekje te overhandigen met daarin allerlei kennismakingslessen van sportieve en creatieve activiteiten.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Sportweek Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties