Hertogstraat afgesloten vanwege onderzoek na melding van schietpartij

Van onze redactie
13 september 2020
De politie kreeg vanavond omstreeks 23.00 uur een melding van een schietpartij op de hoek van de Hertogstraat en de Oranjesingel. De Hertogstraat is gedeeltelijk afgesloten voor onderzoek.
Meerdere agenten in kogelwerende vesten reageerden op de melding van een schietpartij. Ter plaatse bleek een auto tegen de gevel van een gebouw te staan. Of dit het gevolg was van een schietpartij, was nog onbekend. Omdat er minstens één persoon gewond was geraakt, werden ook de brandweer, ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter hoefde niet te landen Het slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie zette direct de weg af en boeide meerdere aanwezigen. Agenten controleerden twee voertuigen, waaronder de auto die tegen het gebouw aangereden was, en spraken met getuigen. Na het horen van de getuigen en het bekijken van aanwezige sporen, concludeerden agenten dat er niet geschoten was. De knallen die getuigen hoorden, waren vermoedelijk door de aanrijding. Twee mannen werden aangehouden en naar het politiebureau vervoerd voor verhoor. De overige personen werden heengezonden.

Uit het verhoor van de aangehouden mannen en de getuigenverklaringen blijkt dat er een conflict tussen de twee bestuurders van de auto's heeft plaatsgevonden. De bestuurder van een van de auto's reed een man aan en kwam vervolgens met zijn auto tot stilstand tegen het gebouw. De afdeling Verkeers Ongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de rijrichtingen van beide voertuigen. De Forensische Opsporing verricht sporenonderzoek in en om de auto's. De weg blijft nog langere tijd afgesloten.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen