Binnenstad in teken van tekenkunst tijdens Big Draw Festival

José Schamp
12 september 2020
Dit weekend kunnen inwoners en bezoekers van Nijmegen zich storten in de wereld van tekenen, workshops en diverse andere activiteiten tijdens The Big Draw Nijmegen.

Op diverse plekken in en om de binnenstad vinden projecten plaats waar verschillende organisaties en kunstenaars aan meedoen. Scholen, bedrijven, culturele instellingen en winkeliers hebben zich gezamenlijk ingezet om de stad om te toveren tot een waar tekenparadijs, waaraan ieder kan meedoen of naar kan kijken.

Het Big Draw Festival is een laagdrempelig, internationaal kunstevenement en bestaat uit een verzameling van creatieve activiteiten, exposities en workshops. Elk jaar moedigt het festival volwassenen en kinderen aan creatief aan de slag te gaan met potlood, penseel, het maken van animaties etc. Dit alles met het idee om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met kunst in de gedachte dat kunst iedereen verbindt: verschillende culturen, professional en liefhebber, insider en outsider, jong en oud.

Centraal thema

Ieder jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat Climate of Change, dat zich richt op de relatie tussen mensen, hun leefomgeving en de ecosystemen in verhouding tot de natuur. Bezoekers en kunstenaars tekenen, maken, kijken en onderzoeken samen dit internationale thema.

Een vast onderdeel van het festival is de ramenroute waar kunstenaars in hun creativiteit diverse etalageramen in het centrum hebben voorzien van prachtige tekeningen.

In de opzet van het evenement is rekening gehouden met de geldende voorschriften met betrekking tot Covid-19. Het festival duurt tot en met zondag 13 september. Meer informatie is te vinden op de website van The Big Draw Nijmegen.

Bekijk het uitgebreide fotoalbum op onze Facebookpagina. 


Dit bericht delen:

Advertenties