Vrachtwagen vol benodigdheden voor hennepkwekerij in beslag genomen

Van onze redactie
9 september 2020
De politie hield gistermiddag twee mannen aan voor het plegen van voorbereidingshandelingen met betrekking tot het kweken van hennep. De verdachten zijn een 46-jarige inwoner uit Eindhoven en een 32-jarige man met de Chinese nationaliteit, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond het middaguur op de A73 in de richting Nijmegen een kleine vrachtwagen rijden die achter iets door zijn vering zakte. Mogelijk was de auto te zwaar beladen. De bestuurder kreeg een stopteken. Op de Neerbosscheweg werden de bestuurder, zijn bijrijder en de inhoud van de vrachtwagen gecontroleerd. Bij controle van de laadruimte bleek dat de hele wagen was volgeladen met grote zwarte tassen. De agenten zagen dat deze zakken gevuld waren met alle benodigdheden die je maar kunt bedenken om een grote hennepkwekerij op te zetten.

Zo troffen de agenten onder meer schakelborden, bijna honderd groeilampen, pompen, ventilatoren en filters aan. Alles gloednieuw. Maar daarnaast ook rollen folie, honderden bloembakken, tassen vol kabels en slangen en zelfs 200 tassen met potgrond. Het enige wat ontbrak waren de hennepstekjes. De mannen zijn aangehouden en de vrachtwagen is in beslag genomen. De volledige inhoud van de vrachtwagen is vernietigd.


Dit bericht delen:

Advertenties