Middelbare school dicht na coronabesmetting

Van onze redactie Woensdag 09 September 2020
Vanwege een met COVID-19 positief geteste leerling op het SSgN, vervallen alle lessen op de school vanaf vandaag tot en met aankomende vrijdag 11 september. Alle ouders en leerlingen zijn per e-mail op de hoogte gebracht.

Maandagavond werd duidelijk dat een leerling positief getest was op COVID-19. De klas en mentor van de leerling moesten daarom gisteren al thuis blijven. Omdat enkele van hen ook klachten kregen, hebben zij zich laten testen. Of ook die uitslagen positief zijn, moet nog blijken. Op advies van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd besloten dat behalve de klas ook 16 leraren in quarantaine moeten, omdat die in contact waren geweest met de leerlingen uit de klas. Doordat de leraren niet op school kunnen zijn, komen de lessen te vervallen. Hierdoor moeten alle 1350 leerlingen vanaf vandaag tot en met vrijdag thuis blijven.

De ouders en leerlingen zijn door de directie per e-mail op de hoogte gebracht. De lessen worden vrijdag online hervat. De school is niet gesloten en de receptie is telefonisch bereikbaar. Leerlingen die boeken in hun kluisje hebben liggen kunnen deze gewoon ophalen. Hierbij gelden nog steeds de coronaregels van de school.

Ook coronabesmetting bij leerlingen op andere scholen

Zondagavond werd duidelijk dat een leerling van het ROC besmet was met het coronavirus. De leerling had klachten en is tot de uitslag van een coronatest op school geweest. Hierna zijn 12 leerlingen en 3 docenten die in contact waren geweest met de leerling geadviseerd in quarantaine te gaan. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD blijkt dat niemand langdurig (langer dan 15 minuten) binnen 1,5 meter afstand van de besmette persoon geweest is. Zij konden gisteren weer naar school.

Op het Canisius College is bij vier leerlingen het coronavirus vastgesteld. De GGD houdt de situaties op Nijmeegse scholen in de gaten.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.