Meer groen in Hazenkamp

Van onze redactie Woensdag 09 September 2020
Aankomende zaterdag opent wethouder Bert Velthuis om 12.00 uur het nieuwe groene plein op de hoek Alligatorstraat - Karbouwstraat in de Hazenkamp. Met het groene plein is een grote wens van de bewoners in vervulling gegaan. Begin maart hebben zij de handen uit de mouwen gestoken en mee geholpen met het verwijderen van ruim 8000 stoeptegels.

Het groene idee is ingebracht door de bewoners bij de gemeente via MijnWijkplan, een digitaal platform waar bewoners en gemeente samenkomen om de wijk te verbeteren. Samen met een bioloog/ecoloog uit de buurt werd het planten-plan bedacht en gezorgd voor een diversiteit aan klimaatbestendige planten, struiken en bomen. Het stenige plein is inmiddels veranderd in een groene oase, met gras en struiken. De bomen gaan binnenkort de grond in.

Museum De Bastei die deze campagne voert, roept iedereen in de stad op om tuin of balkon te vergroenen. Bomen werken als een gratis airco, broodnodig bij tropische dagen. Stenen houden de warmte ook veel langer vast. Daarnaast is een groene ondergrond belangrijk bij hoosbuien: het water kan dan gemakkelijk in de grond wegzakken en voorkomt dat het riool overbelast raakt met alle gevolgen van dien. Bovendien biedt je vogels, vlinders, bijen en andere levende wezentjes een slaap-, schuil- of nestelplek in het groen én voedsel.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.