Gemeente verwijdert materialen uit bodem Goffertpark

Van onze redactie
7 september 2020
Vrijdag 11 september start de gemeente met het opsporen en verwijderen van materialen in de grond van het Goffertpark. Het park heeft een rijke historie en heeft allerlei functies gehad van de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft resten achtergelaten, zoals munitie, kampmaterialen en wapenopstellingen. Deze materialen vormen in de grond geen gevaar, maar zorgen wel voor vertraging bij de opbouw van concerten en andere evenementen. Dit wil de gemeente oplossen.

In 2018 is bij de opbouw van een concert munitie in de grond gevonden. Onderzoek wees uit dat er een reële kans is dat er meer munitie ligt. Sindsdien begeleidt een gespecialiseerd bedrijf de opbouw van grote evenementen, die regelmatig op het evenemententerrein in het Goffertpark worden gehouden. Dit bedrijf geeft de locaties vrij, zodat organisatoren veilig kunnen opbouwen en kunnen boren in de grond. 

Verschillende bedrijven voeren de werkzaamheden uit. Ze doen dit in fases. Per fase pakken ze een deelgebied van het park aan. Dat deel waar gewerkt wordt sluiten ze af met bouwhekken en ’s nachts is er cameratoezicht. De rest van het park blijft open voor iedereen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot januari 2021. 

 


Dit bericht delen:

Advertenties