Open Monumentendag Nijmegen 2020

van onze redactie Zaterdag 05 September 2020
Open Monumentendag Nijmegen zal dit jaar anders dan anders zijn. De afgelopen edities werden gemiddeld meer dan 17.000 bezoeken aan Nijmeegse monumenten gebracht. Aantallen die in de huidige situatie niet verantwoord zijn. Daarom is ervoor gekozen om op 12 en 13 september geen panden fysiek open te stellen, maar een aangepast coronaproof programma aan te bieden.

Uitgangspunt van het programma dit jaar wordt spreiding in ruimte en tijd. Bezoekers kunnen op een zelfgekozen moment genieten van het moois dat Nijmegen te bieden heeft, zowel online als fysiek. Het programma bestaat uit activiteiten zoals wandel- en fietstochten langs monumenten in diverse delen van de stad en een familiepuzzeltocht.

Ook online is het mogelijk om al het moois wat Nijmegen aan monumenten heeft te bekijken. In filmpjes, foto’s en verhalen wordt een bijzonder stukje geschiedenis van de monumenten belicht.

Het volledige programma vindt u op de website van Open Monumentendag Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.