Decorbouwbedrijf verruilt festivals voor houthandel

Van onze redactie
5 september 2020
Het voormalige decorbouwbedrijf Layhgo opent vandaag de deuren van een nieuw bedrijf, te weten Houthandel & Frezerij Van Nyhout. Normaal gesproken zouden de medewerkers van Layhgo nu volop bezig zijn met de opbouw van festivals als Dance Valley en Awakenings, maar door de coronamaatregelen zitten de decorbouwers van het Nijmeegse decorbouwbedrijf Layhgo sinds maart zo goed als zonder werk. Om het bedrijf met 28 werknemers draaiende te houden, zijn ze een compleet nieuwe richting ingeslagen.
De houtbranche was een vanzelfsprekende keuze, houtbewerking is een van de specialiteiten van Layhgo en hun uitgebreide werkplaats is hier helemaal op ingericht. Van een CNC-freesmachine tot een vandiktebank, het staat er allemaal. Verder heeft een gedeelte van het personeel een achtergrond in meubelmakerij en houtbewerking. Een houthandel beginnen was dus zo’n gek idee nog niet.

Duurzaamheid

Layhgo is binnen de festivalbranche een van de meest milieubewuste namen. Zo werken ze veel met decorpanelen die hergebruikt worden, en worden panlatten altijd gerecycled. Deze lijn zetten de decorbouwers ook door in hun nieuwe houthandel.

Drive-thru

Om de decors voor de podia te prefabben, had Layhgo altijd veel ruimte nodig. Hun grote loods komt nu goed van pas, want het zorgt ervoor dat ze een drive-thru kunnen maken van hun terrein. Klanten kunnen dus met hun eigen auto/bus/aanhangwagen een rondje door het terrein en de loods rijden, langs schappen die vol liggen met houten balken, planken en platen.

Open dag

Tussen 11.00 en 19.00 uur is iedereen van harte welkom voor een hapje, een drankje en een rondleiding door het pand aan de Binderskampweg 28. Kijk voor meer informatie op de website van Van Nyhout.

Dit bericht delen:

Advertenties