Grote ravage na inbraak bij juwelier in Winkelcentrum Dukenburg

Lars Schwachöfer
4 september 2020
Afgelopen nacht vond een inbraak in Winkelcentrum Dukenburg plaats. De politie doet onderzoek naar de inbraak van een juwelier en de gestolen goederen.
Drie daders gooiden een ruit in van het voormalige Blokker pand, aan de 90e straat van de Zwanenveld. Vervolgens gooiden zij een ruit naast het rolluik aan de binnenzijde van het winkelcentrum in. Ze liepen ruim 100 meter door het winkelcentrum naar een juwelier, waar ze meerdere keren insloegen op de voordeur. Uiteindelijk lukte het om toegang tot de juwelier te krijgen.

De drie daders sloegen een groot aantal vitrines kapot met mokerhamers en namen voornamelijk dummy ringen mee. Deze zijn niet gemaakt van echt goud of zilver en dienen alleen als model. Vermoedelijk verlieten de daders via dezelfde weg het winkelcentrum. De politie reageerde met meerdere eenheden op het inbraakalarm van de juwelier, maar de daders waren al verdwenen. De politie startte direct een onderzoek.

Van meerdere winkels werden camerabeelden opgevraagd. Hierop zijn de drie daders te zien. Alle drie droegen mondkapjes en petten. Een schoonmaakbedrijf ruimt al het glas op. Een glaszetter dekte de ingeslagen ruiten af. De juwelier is tot nader bericht gesloten. Getuigen die vannacht verdachte personen rondom het winkelcentrum gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties