Najaarskermis Nijmegen gaat door, nieuwe locatie op Nyma-terrein

Van onze redactie
2 september 2020
De Nijmeegse najaarskermis gaat door, maar wordt verplaatst van het stadscentrum naar het Nyma-terrein bij de Oversteek. Wel wordt het aantal attracties minder en komt er een vaste routering. De najaarskermis wordt gehouden van zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober.

Eerder deze maand trokken boze kermisexploitanten richting stadscentrum om te demonstreren tegen het in hun ogen te strenge coronabeleid. Kermissen zijn volgens het kabinet weliswaar weer toegestaan, maar uiteindelijk beslissen de gemeenten of ze een vergunning verstrekken. Veel gemeenten kiezen voor de veilige route en slaan de kermissen dit jaar over.

Burgemeester Bruls ging in gesprek met de kermisexploitanten en beloofde dat hij serieus zou kijken naar de mogelijkheden om de kermis in Nijmegen ‘coronaproof’ door te laten gaan. Door te kiezen voor het Nyma-terrein kunnen afdoende maatregelen worden getroffen waardoor het besmettingsrisico minimaal is. Ook is het niet nodig de weekmarkt te verplaatsen en kunnen de terrassen blijven staan.


Dit bericht delen:

Advertenties