Auto uitgebrand in Zwanenveld

Lars Schwachöfer
2 september 2020
Afgelopen nacht vond omstreeks 2.45 uur een autobrand plaats in de 32e straat van de Zwanenveld. De politie onderzoekt de oorzaak.
Omwonenden werden wakker van meerdere harde knallen. Ze zagen metershoge vlammen boven de garageboxen uitkomen en alarmeerden de brandweer. Op het plein tussen de garageboxen stond een geparkeerde auto in brand. De eigenaar had dw auto eerder geparkeerd op het plein nadat hij eraan gesleuteld had. Een enkeling zag na het ontstaan van de brand een persoon wegrennen. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak van de brand. De politie doet onderzoek naar de brand en sprak met omwonenden. Ook zijn camerabeelden van beveiligingscamera's meegenomen. Daarop is te zien dat net nadat de brand ontstaat een persoon wegrent. Twee weken geleden was er ook al een autobrand in Zwanenveld. De politie doet nog onderzoek naar die brand. Of de branden aan elkaar gerelateerd zijn, wordt onderzocht.

Getuigen of mensen die meer weten over de oorzaak van de brand en nog niet gesproken hebben met de politie, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Dit bericht delen:

Advertenties