Nijmegenaar aangehouden na dodelijk schietincident in Uden

Van onze redactie
30 augustus 2020
Bij een schietincident aan de Batenburglaan in Uden kwam vanavond een 53-jarige man uit Tilburg om het leven. Kort na het incident werd een 47-jarige Nijmegenaar aangehouden.
Rond 19.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan in Uden waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Ter plaatse spraken agenten direct een aantal belangrijke getuigen. Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige Nijmegenaar werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek naar hun rol in het incident dat heeft geleid tot de dood van de man.

De politie zoekt nog naar een derde verdachte. Er is nog geen signalement bekend gemaakt. Ook zijn betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Onderzoek

De politie startte direct een TGO (Team Grootschalig Onderzoek). De politie laat weten dat het belangrijk is om duidelijkheid te krijgen over wat er zich precies heeft afgespeeld. Onder leiding van een officier van justitie onderzoekt een rechercheteam de dood van de Tilburger. Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, wordt ook gekeken naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Op dit moment is het nog te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding van de schietincident.

Dit bericht delen:

Advertenties