Internationaal topbloemist Ben Clevers vraagt uw hulp

Van onze partner
29 augustus 2020
De 61-jarige Wijchenaar woonachtig op de Puitsestraat in Leur is van plan een Kunst Boek te gaan maken. Ben is al 47 jaar bloemist en heeft een meestertitel.
Even uitleggen: in dit vak heb je allereerst De Leerling wat het eerste leerproces inhoudt. Dan volgt De Gezel waar je het vak gaat beoefenen en daarna volgt De Meester en dat is het hoogst haalbare in het bloemistenvak. Deze opleiding duurt 6,5 jaar en dan mag je internationaal gaan werken. Je kan dan ook bloemententoonstellingen, en evenementen zoals grote huwelijken, gaan organiseren en uitvoeren.

Zo heeft Ben ook voor het koningshuis zijn bijdrage geleverd. Wat te denken van het huwelijk van ZKH Willem Alexander en HKH Maxima. Maar ook het huwelijk van prins Constantijn & Laurentien. Tevens heeft de Wijchenaar de uitvaarten van prins Claus, koningin Juliana en prins Bernard verzorgd. Daarnaast mocht hij zijn bloemwerken leveren bij het huwelijk van Madonna in Schotland, feesten in Canada en Californië voor Celine Dion. Maar ook feesten van Phil Collins en Paul Mc Carthney. In 2000 begon hij zijn eigen bedrijf Leaves Natural Project.

Ben werkt dan (en nu nog) met alle natuurlijke producten. ‘Ik loop al jaren met het plan om een boek te maken over “blad” en wat je daar allemaal mee kan. Dat doet op dit moment nog niemand in de branche. Mijn eerste werkgever zei: 'Ben, ga maar iets maken van wat op de grond valt.' Ja, en dat waren dus bladeren die normaal weggegooid worden. Zo is het ontstaan. Het boek is dit moment in de maak maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid en moeten de drukkosten worden gedekt.' Hierbij vraag de Nederlandse topbloemist om uw hulp. U kunt Ben op diverse manieren steunen. Kijk hiervoor op de website en klik in het menu op boek. Wij hebben al een kleine sneak preview gekregen en we kunnen u melden dat u zoiets in uw leven nog nooit heeft gezien. Filmpje van Ben zien? kijk dan hier.

 


Dit bericht delen:

Advertenties