Groene lijn door Nijmeegse binnenstad

Van onze redactie
25 augustus 2020
Vandaag is gestart met de aanleg van een 8 kilometer lange groene lijn door de Nijmeegse binnenstad voor Walk the Line. De lijn vormt een belevingsroute langs culturele hotspots, kunstwerken, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten en plekken. Er komen nog informatieborden bij en 10 beelden. De lijn is bedoeld voor de bezoeker of Nijmegenaar die zonder routeboekje door de stad wil lopen en deze wil (her)ontdekken. Er is nog ongeveer 3 dagen nodig om de lijn af te maken.
Wethouder citymarketing, binnenstad en toerisme Monique Esselbrugge: ‘Er is van alles te zien in onze stad en de lijn leidt je langs allerlei bijzondere plekken en kan op elk moment door jong en oud gelopen worden. Met een lijn combineer je cultuur, natuur en historie en ontdek je Old City Young Vibe echt.‘

De route

De lijn leidt langs bekende en onbekende, verborgen, plekken in de stad en wordt nog aangevuld met informatieborden en 10 kunstwerken van Niels van Bunningen. Het eerste beeld aan de Piersonstraat over de Piersonrellen wordt op 12 september geplaatst. De andere beelden volgen in de loop van dit en volgend jaar. Ook komen er in de loop van het jaar nog tekeningen van de Big Draw langs de route.

De lijn

De lijn is groen, 2,5 cm breed en 8 kilometer lang en is geïnspireerd op de groene lijn die in het Franse Nantes langs kunstwerken en bijzondere architectuur voert. De lijn van milieuvriendelijke verf wordt aangebracht met een lijntrekkarretje en kan zo nodig weer bijgewerkt worden. Zo kan de lijn eventueel ook uitgebreid of aangepast worden als dat wenselijk is.

 


 

Dit bericht delen:

Advertenties