Erotische fototentoonstelling in de Stevenskerk

Van onze redactie
26 augustus 2020
Met de organisatie van Adult Alternative doorbreekt Pride Photo Nijmegen het taboe rondom de lichamelijke identiteit en seksualiteit van transgender mensen. Adult Alternative is de eerste erotische fototentoonstelling met transgender en non-binaire modellen ooit en vindt plaats van vrijdag 4 september tot en met zondag 4 oktober 2020 in de Stevenskerk.
Adult Alternative doorbreekt het taboe rondom seksualiteit van transgender mensen. Met behulp van prachtige fotoseries van transgender modellen worden persoonlijke en eerlijke verhalen gedeeld en verteld over erotiek en intimiteit. Het is de eerste keer ooit dat dit onderwerp op zo’n manier in beeld wordt gebracht. Vijf fotografen - Prins de Vos, Julius Thissen, Joëlle de Vries, Sara Donkers en Jesse van den Berg - maakten speciaal voor deze expositie nieuw werk. Er doen 20 modellen aan mee.

Stimuleren dialoog

Het doel van Adult Alternative is om bezoekers op een laagdrempelige manier met nieuwe inzichten naar huis te laten gaan. Zo wordt de dialoog over transgender personen en genderdiversiteit gestimuleerd. Het evenement vindt plaats in samenwerking met Stichting Board with Church, een stichting die nieuwe invullingen van de Stevenskerk zoekt, ook in een niet-religieuze context.

Opening door Sven Ratzke

De opening vindt plaats op vrijdagavond 4 september om 20.00 uur. Zanger en entertainer Sven Ratzke presenteert dan een talkshow met onder andere de initiatiefnemers van de expo en met fotografen en modellen. Voor de opening is aanmelding vooraf verplicht. Vanaf zaterdag 5 september is de expositie toegankelijk zonder aanmelding. Kijk voor meer informatie over de aanmeldprocedure op de Facebookpagina van Pride Photo Nijmegen.

Durf te vragen

In het openingsweekend staat de Stevenskerk volledig in het teken van de expositie. Bovendien is er ruimte voor theater, gesprekken, discussie en overdenking. Zo is er het interactieve programma The Naked Thruth van de Transketeers waarin je drie transjongens alle vragen kunt stellen die je een transgender persoon ooit wilde stellen, maar niet eerder durfde.

 


Dit bericht delen:

Advertenties