Beachvolleybal Team Nederland geeft clinic in Nijmegen

Job Boers
25 augustus 2020
Gisteravond is er een beachvolleybal clinic gegeven door Yorick de Groot en Jasper Bouter bij Beachsportvereniging Aiolos aan de Vossendijk. De Groot en Bouter spelen zelf voor het Nederlands beachvolleybalteam en kwamen de volleybaljeugd een aantal tricks & skills bijbrengen. De clinic werd gegeven aan de volleybaljeugd van Vocasa, Aiolos, Pegasus en Trivos uit Wijchen als seizoensopening van het nieuwe volleybalseizoen.
De clinic die de internationals gaven, was onderdeel van de TeamNL Beach Tour. ‘Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff’, legt de Groot uit. ‘We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen’, aldus De Groot.

Uniek moment voor gemotiveerde jeugd

Coach Kristian van Vocasa sprak van een uniek moment aangezien de clinic op het zand gegeven werd en de jeugd normaal gesproken in de zaal speelt. ‘We hebben de afgelopen jaren gemerkt hoe enthousiast onze jeugd is en hoe leergierig ze zijn’, geeft Kristian aan. De coach is erg te spreken over het initiatief van de volleybalbond: ‘Het merendeel van onze jeugdspelers wordt getraind door spelers van het eerste elftal, dat zijn spelers waar de jeugd tegenop kijkt. Het is dan ook erg mooi dat er vanuit de volleybalbond een clinic georganiseerd wordt, want de jeugdspelers groeien enorm in kwaliteit.’

Op het terrein van Aiolos werden verschillende oefeningen gedaan en tips uitgewisseld. Er deden in totaal 40 jeugdspelers mee aan de clinic. 

Leuk detail is dat afgelopen maandag het Nederlands kampioenschap beachvolleybal gehouden werd. Hierin won het team van Jasper Bouter in de finale van het team van Yorick de Groot.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage op onze Facebookpagina.

 


Dit bericht delen:

Advertenties