Forse groei 'autodelen' in Nijmegen

Van onze partner
21 augustus 2020

Met een toename van maar liefst 60% over de afgelopen maand, laat Nijmegen een forse groei van autodelen zijn. Over de hele zomer wordt er 32% meer gebruik gemaakt van deelauto's in Nijmegen. Dit blijkt uit cijfers van SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland.

De sterke toename is te zien door het hele land, maar de toename in Nijmegen spant de kroon. Belangrijkste oorzaak van de toename is de groeiende belangstelling voor vakanties in eigen land en de sterke afname van het gebruik van het openbaar vervoer als gevolg van de coronacrisis. Steeds vaker wordt de auto gezien als een veiliger alternatief.

Niet alleen de vraag naar deelauto’s neemt toe, ook het aanbod stijgt. Momenteel zijn er in Nijmegen via SnappCar 115 auto’s te huur; een auto huren in Nijmegen kan dus vrij gemakkelijk. Bij SnappCar huren en verhuren particulieren onderling. Het kan zomaar zo zijn dat de auto van de buurman te huur is. SnappCar zorgt voor de verzekering en faciliteert zowel het contact onderling als de financiële afwikkeling.

SnappCar staat geen commerciële verhuurbedrijven toe. Het probeert de groei van het autodelen wel te versnellen door private lease in te zetten. Het idee is dat je via SnappCar een auto least en je deze vervolgens kunt delen, zonder verplichtingen. SnappCar werkt hiervoor samen met gerenommeerde leasemaatschappijen zoals Justlease | Dé specialist in Private Lease en DirectLease. Het bedrijf heeft momenteel diverse private lease aanbiedingen.

Is autodelen een blijvertje? Of is de opleving tijdens Corona van tijdelijke aard en vallen we terug in oude patronen? Het is afwachten, vanuit milieuperspectief juichen wij autodelen uiteraard van harte toe. Vooralsnog is de trend in ieder geval positief.


Dit bericht delen:

Advertenties