Grote vervangingsoperatie van gas- en waterleiding in Brakkenstein

Van onze redactie
18 augustus 2020
Vanochtend zijn netbeheerder Liander en drinkwaterbedrijf Vitens gestart met het vervangen van de water- en gasleidingen in Brakkenstein. De werkzaamheden maken deel uit van een grote saneringsoperatie door heel Nederland. Burgemeester Bruls zette vanochtend letterlijk de eerste schop in de grond, waarna de werkzaamheden van start gingen.
Aanleiding voor de vervanging is een storing die zich in 2014 voordeed in Apeldoorn. Hierbij kwamen honderden mensen dagenlang zonder gas te zitten. De storing begon met een breuk in de waterleiding. Vervolgens brak de gasleiding en stroomde er water in de gasleiding. Door een combinatie van factoren kon deze breuk van de waterleiding in dit gebied grote gevolgen hebben. Klanten kwamen langere tijd zonder gas te zitten.

Vitens en Liander vonden het risico op herhaling hiervan onacceptabel en vervingen daarom de afgelopen jaren al 46 km gecombineerde water- en gasleiding in Apeldoorn. Met de start vandaag in Nijmegen werd het startsein gegeven voor het saneren in andere delen van het land. De planning is om ruim 200 km water- en gasleidingen door heel Nederland te vervangen.

Dit bericht delen:

Advertenties