Wolfskuilseweg afgesloten vanwege woningbrand in Ananasstraat

Lars Schwachöfer
13 augustus 2020
Vanavond brak omstreeks 20.30 uur brand uit in een woning aan de Ananasstraat. De Wolfskuilseweg was afgesloten.
De brandweer rukte met meerdere wagens uit naar de brand op de eerste verdieping van een woning aan de Ananasstraat. Bij de brand was korte tijd sprake van hevige rookvorming. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoonster met haar kindje in de kamer stond. Ze wilde haar kindje in bad doen, toen de mobiele airconditioning vlam vatte. Een matras op het ernaast staande bed vatte vervolgens ook vlam. De vrouw deed een bluspoging door het water uit het bad over de brand te gooien.

De gealarmeerde brandweer bluste de brand en ventileerde de woning. Het verbrande matras werd naar buiten gegooid. De politie sloot de Wolfskuilseweg af voor al het verkeer. Een verpleegkundige controleerde de vrouw en haar kind. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn opgevangen door de buren.

In de woning is sprake van rook- en roetschade. De bewoners zullen vannacht elders moeten slapen. Stichting Salvage is hiervoor ter plaatse gekomen. De weg werd omstreeks 21.30 uur vrijgegeven voor verkeer. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is kortsluiting in de airconditioning de oorzaak van de brand geweest.

Dit bericht delen:

Advertenties