Virtuele reis op rails door Duits-Nederlandse geschiedenis

Van onze redactie
12 augustus 2020
Van 19 augustus t/m 27 september 2020 is in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de grensverleggende tentoonstelling 'Shared History on Tour' te zien. De tentoonstelling is een reis door de gemeenschappelijke geschiedenis van Nederland en Duitsland in het tijdperk van de stoomtrein.
De tentoonstelling biedt een boeiend overzicht van 150 jaar aan gedeelde geschiedenis van Duitsers en Nederlanders in het Nederrijnland. Een tijd van sterke economische en culturele verbondenheid, maar ook een tijd van oorlog en afwijzing en van gemeenschappelijke uitdagingen en burenruil.   

Shared History on Tour is onderdeel van ‘Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid Zonder Grenzen’. Met behulp van virtual reality-brillen krijgen bezoekers de verschillende verhalen levensecht te horen en te zien. De tentoonstelling zal voor het eerst te zien zijn in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daarna reist de expositie verder naar andere Nederlandse en Duitse musea.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gevestigd op het Mariënburg 26 en is gratis toegankelijk. Kijk voor actuele openingstijden op de website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Dit bericht delen:

Advertenties