Gratis openlucht filmvertoningen op het Mariënburgplein

Van onze redactie
11 augustus 2020
Van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 augustus sluit LUX de zomer af met vijf gratis filmvertoningen op het Mariënburgplein. Dit jaar staan de Open Air vertoningen in het teken van muziek.
Tijdens LUX Open Air verandert LUX het terras in een openluchtfilmtheater. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de 1,5 meter maatregel, er is plek voor maximaal 100 gasten. Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om naar het plein te komen met eigen zitjes. De filmvertoningen beginnen iedere avond om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Programma

Deze zomer is LUX gestart met een muziekfilmreeks: van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires. Deze reeks wordt afgesloten met vijf muzikale speelfilms in de openlucht op het Mariënburgplein.

Dinsdag 25 augustus La La Land: Ryan Gosling en Emma Stone jagen hun dromen en elkaar achterna terwijl ze door Hollywood dansen en zingen.

Woensdag 26 augustus Amazing Grace: Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in Los Angeles in januari 1972.

Donderdag 27 augustus Rocketman: Taron Egerton speelt Elton John die uitgroeit  tot een flamboyante wereldster. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

Vrijdag 28 augustus Beats: Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack, tegen de achtergrond van een illegale rave.

Zaterdag 29 augustus Bohemian Rhapsody: Een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

Ga voor meer informatie naar de website van Lux Open Air.

Dit bericht delen:

Advertenties