Bezoekers uit risicogebieden mogen Radboudumc niet meer in

Van onze redactie
10 augustus 2020
Mensen die het Radboudumc willen bezoeken, maar de afgelopen twee weken in een gebied zijn geweest waarvan het reisadvies rood of oranje is vanwege het coronavirus, mogen het ziekenhuis niet meer in. Patiënten uit een risicogebied worden behandeld in isolatie.
Sinds 15 juni mogen we weer op vakantie naar het buitenland. Maar het aantal coronabesmettingen kan in een land of regio opeens oplopen, waardoor het reisadvies in (delen van) een land tijdens de vakantieperiode plotseling kan wijzigen van code  ‘geel’, naar  ‘oranje’ of zelfs ‘rood’.  

Om ook na de vakantieperiode de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers van het Radboudumc te waarborgen, voert het ziekenhuis daarom vanaf vandaag een aantal aangescherpte maatregelen door voor medewerkers, patiënten en bezoekers.

Komt u terug uit een gebied met code oranje of rood?

Vanaf vandaag voegt het ziekenhuis een extra vraag toe aan de al geldende coronavragen voor binnenkomst in het ziekenhuis. Deze vraag gaat over het verblijf in de afgelopen twee weken: heeft u de afgelopen twee weken een bezoek gebracht aan een land waarin het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is?

Reizigers die de afgelopen twee weken een bezoek gebracht hebben aan een land waarin het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is, worden niet toegelaten in het ziekenhuis. Patiënten die de afgelopen twee weken een bezoek hebben gebracht aan een gebied waar code 'oranje' of 'rood' geldt, worden opgenomen in isolatie. Op de afdeling krijgt de patiënt nadere informatie over wat dit verder inhoudt. Mensen die een afspraak hebben op de polikliniek ontvangen een oranje dagkaart en worden gezien met beschermende maatregelen.
 
Medewerkers

Ook voor de medewerkers van het Radboudumc gelden aangescherpte maatregelen als zij terugkeren uit een gebied waar code 'oranje' of 'rood' geldt. Hierover vinden zijn meer informatie op de coronapagina’s en protocollen op het intranet van het ziekenhuis.

Vragen eerlijk beantwoorden

Omdat niet te controleren is of mensen uit een risicogebied komen, vraagt het Radboudumc bezoekers en patiënten om de vragen bij binnenkomst in het ziekenhuis in alle eerlijkheid te antwoorden. Ze begrijpen dat deze nieuwe aanscherping voor overlast kan zorgen voor de patiënten, bezoekers en begeleiders, maar vragen met klem begrip hiervoor en medewerking hieraan om een veilige en gezonde omgeving te creëren en te behouden.

Dit bericht delen:

Advertenties