Politievoertuig aan Griftdijk in brand gestoken

Lars Schwachöfer
10 augustus 2020
Vannacht woedde omstreeks 1.00 uur brand in een politievoertuig aan de Griftdijk. De politie doet onderzoek naar de brand.
Het politievoertuig van de Verkeers Ongevallenanalyse (VOA) stond in verband met een piketdienst naast een woning geparkeerd. De VOA is een afdeling van de politie dat bestaat uit specialisten die onderzoek doen naar de oorzaak en toedracht van verkeersongevallen. De bewoner werd omstreeks 1.00 uur wakker van het alarm van de bus. De voorzijde van de bus stond in brand. De bewoner en zijn buren startten met een tuinslang met het blussen van de brand en alarmeerden de brandweer.

De brandweer bluste de brand na. De politie gaat uit van brandstichting. De plaats delict is in beeld gebracht en sporen veiliggesteld. Een berger sleepte de bus weg voor verder onderzoek. Getuigen, weggebruikers of omwonenden die informatie of (dash)camerabeelden hebben die kunnen bijdragen aan het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of via het digitale meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties