Nieuw brugdek Waalbrug vanaf 17 augustus open voor alle verkeer

Van onze redactie
4 augustus 2020
Op maandagochtend 17 augustus kan het gemotoriseerd verkeer voor het eerst over het nieuwe brugdek van de Waalbrug rijden. Op dat moment zijn 2 rijstroken staduitwaarts en 1 rijstrook stadinwaarts beschikbaar.
Het weekend daarvoor is de brug afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer van vrijdag 14 augustus 21.00 tot maandag 17 augustus 06.00 uur. De aannemer gaat dat weekend belijning aanbrengen en de verkeerssituatie ombouwen, zodat het gemotoriseerd verkeer weer over het nieuwe brugdek geleid kan worden. Daarnaast worden tijdens dit weekend voorbereidingen getroffen voor het aanpassen van het oostelijk fietspad ter plaatse van het Traianusplein.

Omleidingsroute

Alle gemotoriseerd verkeer inclusief OV-bussen moet in het weekend van 14 augustus omrijden via de Oversteek. Fietsers en voetgangers gaan in twee richtingen over het westelijke fietspad.

Laatste werkzaamheden

Na openstelling van het nieuwe brugdek, wordt het oostelijke fietspad omgebouwd naar een fietspad in twee richtingen. Het fietsverkeer staduitwaarts zal voorlopig over de voormalige busbaan rijden. Als het oostelijke fietspad gereed is, wordt het westelijke fietspad en de busbaan geschikt maken voor fietsverkeer in twee richtingen.

Om voldoende en veilige werkruimte te creëren voor de aannemers, zijn er op de brug drie rijstroken beschikbaar in plaats van vier. Pas als al deze werkzaamheden klaar zijn, naar verwachting eind van dit jaar, zal het gemotoriseerd verkeer weer over twee rijstroken in beide richtingen over de Waalbrug kunnen rijden.

Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen, mag overigens pas over de brug rijden als de steigers onder de brug zijn verwijderd. Ook dat zal aan het eind van dit jaar zijn. Tot die tijd wordt zwaar verkeer geweerd.

Dit bericht delen:

Advertenties