NEC presenteert Edgar Barreto

Job Boers
30 juli 2020
NEC verwelkomt oud-speler Edgar Barreto terug. De Paraguayaanse middenvelder tekent dertien jaar na zijn vertrek uit Nijmegen een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij krijgt daarna ook de kans op een functie als trainer in de jeugdopleiding van NEC.

Barreto maakte in drieënhalf jaar NEC veel indruk met zijn spelinzicht en traptechniek. De publiekslieveling speelde 90 wedstrijden voor NEC waarin hij 10 keer scoorde. In 2007 stapte Barreto over naar het Italiaanse Reggina en vervolgde zijn loopbaan in Italië bij Atalanta, Palermo en Sampdoria. In totaal speelde Barreto ruim 250 wedstrijden in de Serie A.

De weg terug

Eind mei maakte hij zijn vertrek bij Sampdoria bekend en bleek de weg terug naar NEC open. Op de dag van zijn 36e verjaardag maakten Barreto en NEC bekend dat de Paraguayaan terug in Nijmegen kwam. Barreto had na zijn vertrek in Nijmegen zijn appartement aangehouden en kwam er nog regelmatig terug.

Eredivisie

Tijdens de presentatie gaf Barreto in bijna vloeiend Nederlands aan dat hij nog erg fit is. Barreto: ‘Ik heb de afgelopen periode veel tijd gehad om na te denken over mijn toekomst, daarbij voelde ik dat ik nog niet klaar was met voetballen. Ik wil dan ook graag met mijn ervaring bijdrage aan een terugkeer naar de Eredivisie.’

 

Thuiskomen

‘Dit voelt als thuiskomen’, vertelt Barreto tijdens de indrukwekkende presentatie. ‘De komende jaren wil ik de club helpen die mij altijd zoveel heeft gegeven. Ik ben heel warm opgevangen door de club maar ook door de supporters. Hierdoor weet ik zeker dat het een goede beslissing is om teug te komen’ aldus Barreto.

De creatieve middenvelder heeft donderdag voor het eerste meegetraind met de selectie van NEC Hij deed een uurtje mee op het trainingsveld in het Goffertpark.

 


Dit bericht delen:

Advertenties