Fuchsiastraat afgesloten vanwege kapotte leiding van koelcel

Lars Schwachöfer Woensdag 29 Juli 2020
De politie sloot de Fuchsiastraat gisteravond omstreeks 23.45 uur af vanwege een mogelijke gaslekkage aan de achterzijde van de Albert Heijn en Aldi aan de Molenweg. Een leiding van een koelcel bleek te zijn gescheurd.

Bewoners van de Fuchsiastraat en Molenweg werden gisteravond omstreeks 23.30 uur opgeschrikt door een luid, sissend geluid vanaf de Albert Heijn aan de Molenweg. Rondom een koelcel hing een nevel van een onbekende vloeistof. Omdat niet duidelijk was welke gas het betrof, sloot de politie de Fuchsiastraat af. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.

Een adviseur gevaarlijke stoffen verrichte enkele metingen bij een koelcel, waar het lek bleek te zitten. Uit de koelcel lekte koolstofmonoxide. De brandweer wachtte tot de koolmonoxide weggelekt was en controleerde de koelcel, samen met medewerkers van de Albert Heijn. In een van de koolmonoxideleidingen van de koelcel was een scheurtje ontstaan. Een monteur repareert de leiding later vandaag.

De brandweer laat weten dat de lekkage geen directe gevolgen voor de koelcel heeft. Zolang de koelcel gesloten blijft, blijft het voedsel voldoende gekoeld.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.