Unieke kattenfilmpjes in filmzaal LUX

Van onze redactie Dinsdag 28 Juli 2020
Kattenliefhebbers opgelet: zaterdag 8 augustus op Wereld Kattendag, keert CatVideoFest terug in de filmzaal van LUX. CatVideoFest is een ode aan de kat: de kijker krijgt een unieke compilatie van ‘s werelds beste kattenfilmpjes voorgeschoteld. Een deel van de filmopbrengsten gaat naar lokale organisaties voor kattenopvang en dierenwelzijn.

Ieder jaar stelt CatVideoFest een compilatie samen van ’s werelds beste kattenfilmpjes, geselecteerd uit ontelbare uren van ingezonden filmpjes, muziekvideo’s, animaties en klassieke internetfilmpjes. De resulterende 70-minuten durende film is een genot voor iedere kattenaanbidder en wordt vertoond in filmzalen, theaters en musea verspreid over de hele wereld.

CatVideoFest zet zich in voor katten in nood. Met behulp van de film probeert de organisatie aandacht voor kattenwelzijn te creëren en geld voor dierenwelzijnsorganisaties op te halen. Vorig jaar haalde CatVideoFest meer dan 50.000 dollar op voor lokale kattenopvanglocaties.

Kaarten voor CatVideoFest 2020 zijn verkrijgbaar via de website van LUX vanaf maandag 3 augustus.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.