Gemeente Nijmegen haalt verkeerd gestalde fietsen weer weg

Van onze redactie Maandag 27 Juli 2020
De gemeente Nijmegen handhaaft vanaf vandaag weer bij verkeerd gestalde fietsen. Eerder stopte de gemeente om juridische redenen tijdelijk met het verwijderen van verkeerd gestalde fietsen. Nu de gemeente het proces en de labels heeft aangepast, worden fietsen die niet in een fietsenrek staan binnen het centrum en bij het station weer weggehaald. 

Eerder werd er al gehandhaafd met behulp van labels. Stond een fiets niet in een van de fietsenrekken, dan werd een label aan de fiets gehangen. Handhavers plakken nu nieuwe labels met daarop de datum en tijd van het moment wanneer de overtreding is waargenomen en van het moment van de verwijdering van de fiets. De wachttijd van 15 minuten blijft zoals die was. Na deze wachttijd neemt de AFAC een fiets met een label mee. 

Waarom worden fietsen die buiten een fietsenrek staan weggehaald?

Op drukke plekken op straat kunnen fietsen buiten de rekken overlast veroorzaken. Deze fietsen blokkeren de stoep en versperren de doorgang voor voetgangers en hulpdiensten. Is je fiets weggehaald? Kijk dan eerst op de website van de AFAC.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.