De Basis organiseert eerste Summerschool voor muzikaal talent

Van onze redactie
24 juli 2020
De Basis organiseert deze zomer haar eerste Summerschool voor muzikaal talent. Drie dagen lang wordt een groep van muzikanten, producers en songwriters ondergedompeld in alles wat muziek is.
Onder begeleiding van professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie gaan de acts aan de slag met hun eigen ontwikkelvraag. Daarnaast is er extra aandacht voor het muzikanten-bestaan in Coronatijd en wordt er gewerkt aan nieuwe, creatieve mogelijkheden in de 1,5 meter samenleving.

Ontwikkeling van het ondernemerschap

Juist in deze tijd, waarin vele concerten en festivals niet doorgaan en (inter)nationale tours worden gecanceld, is onze lokale muziekscene belangrijker dan ooit’ aldus kwartiermaker Angela Verkuijlen. Daarom organiseert De Basis in samenwerking met Doornroosje, ArtEZ conservatorium, Poppunt Gelderland en De Nieuwe Oost Pop De Basis Summerschool. Bands, elektronische of hiphop acts gaan van 24 tot en met 26 augustus in de ruimtes van Doornroosje aan de slag. Naast muzikaliteit en podium performance wordt specifiek aandacht besteed aan de ontwikkeling van het ondernemerschap van de makers en de mogelijkheden in deze nieuwe tijd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot maandag 10 augustus 12 uur via de website van De Basis. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. 

Toonaangevend muzikaal ecosysteem

Basis is een kweekvijver voor muzikaal talent in Nijmegen. De muzikale broedplaats in het pand van het oude Doornroosje wordt een plek met professionele werkruimtes voor artiesten en professionals uit de muziekindustrie om samen te kunnen werken, elkaar te adviseren en te inspireren. Wat ooit een iconische popconcertzaal was, wordt nu een toonaangevend muzikaal ecosysteem. Terwijl het pand het komende jaar flink verbouwd wordt, organiseert De Basis alvast een aantal activiteiten op locatie, waaronder deze Summerschool.


Dit bericht delen:

Advertenties