Foto-expositie Tweede Wereldoorlog in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Van onze redactie Maandag 20 Juli 2020
In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel vindt van 29 juli tot en met 16 augustus een expositie plaats van 50 foto’s over de oorlogsgeschiedenis van Gelderland.

In het kader van 75 jaar vrijheid zijn in alle provincies oorlogsfoto’s bijeengebracht. Deze foto’s zijn afkomstig van particulieren en uit lokale, provinciale en nationale archieven. Het publiek maakte uit alle ingebrachte foto’s een landelijke keuze: ‘de Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’. Uit de Gelderse inzendingen zijn 50 exemplaren, waaronder uniek nieuw ontdekt beeldmateriaal, geselecteerd voor een Gelderse expositie. Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis heeft hiervoor de primeur.

De expositie neemt de bezoeker mee naar de gruwelijkheden die onze provincie troffen en laat niets onbelicht uit deze donkere periode; van het bombardement op Nijmegen tot de Jodendeportatie, de binnenlandse strijdkrachten tot de plunderingen van het Duitse leger.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om het expositie- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken.

Indien geïnteresseerden in de coronarisicogroep vallen kunnen zij via de website contact opnemen. In samenspraak wordt dan een veilig en passend moment gezocht voor een bezoek.

Het pand is rolstoeltoegankelijk. Indien ondersteuning gewenst is kan dit eveneens via de website geregeld worden. Daar vindt u ook de actuele openingstijden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.