NEC haalt met Kevin Bukusu volgende aanwinst in huis

Van onze redactie
17 juli 2020
NEC heeft zich versterkt met Kevin Bukusu. De 19-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van Bayer Leverkusen en tekent een contract dat hem voor twee jaar aan de Nijmeegse club verbindt. Daarnaast is er een optie opgenomen voor twee extra jaren in De Goffert. De Duitser met Angolese roots sluit de eerste training op 26 juli aan.
De linksbenige verdediger doorliep de jeugdopleiding van Leverkusen en kwam het afgelopen seizoen tot twintig officiële wedstrijden voor Bayer Leverkusen U19, zestien competitieduels en vier wedstrijden in de UEFA Youth League. Daarnaast speelde Bukusu vele jeugdinterlands voor Duitsland.

Vaste waarde

Bukusu is de vijfde nieuweling binnen de Nijmeegse selectie. Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelt: ‘Het aantrekken van Kevin Bukusu is een groot compliment voor onze scouting onder leiding van Nick Kersten. Hij is vele wedstrijden bekeken en iedereen was unaniem overtuigd van Kevin’s kwaliteiten, talent en potentie richting de toekomst. Kevin is een sterke verdediger, heeft snelheid, lengte en is voetballend sterk. Dat is wat wij zochten voor de centrale positie achterin. Hij gaat nu de overstap maken richting het mannenvoetbal en dat is zijn nieuwe uitdaging in Nederland. Als jeugdinternational en speler van Bayer Leverkusen kiest hij nu voor het plan dat wij hem voorschotelden. Met ervaren spelers als Rens van Eijden en Edgar Barreto moet Kevin nu uitgroeien tot een vaste waarde bij NEC We zijn blij dat Kevin bij ons tekent en wensen hem veel succes bij NEC.’

Volgende stap

’Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. Bij NEC kan ik de volgende stap in mijn ontwikkeling zetten en ik hoop hier mooie jaren te beleven. NEC is een grote club in de Keuken Kampioen Divisie en de komende seizoenen willen we er alles aan doen om terug te keren naar de Eredivisie. Ik wil daar mijn bijdrage in hebben en heb veel zin om aan de slag te gaan’, aldus Kevin Bukusu.


Dit bericht delen:

Advertenties